Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler göz önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir gözcü da, birinci sınıf bir yangın kapısının elan faziletli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve daha azca tamirat gerektirir.
Yangın Bapsı Montajı Ne Mimarilır? Her binanın ehil olduğu düzlük ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla konstrüksiyonlmaktadır.
Yangınlar bazen o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği üstelik eritebilmektedir. Selim hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın yürekindeki yapı sakinlerinin dünyaarı tahliyesini muayyen süre emniyetli hale getirir.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Ekseri yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, bunalım anlarında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.
Bapnın bedii bünyesı Yangın Kapısı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanımı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.
Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öbür yangın bapsı türleri arasındadır.
Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının Yangın Çıkış Kapısı ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ağırlatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar maden ve alçı üzere malzemelerden örgülmış okkalı bir bapdır.
Çıkış mesafelerinin bapdan kırmızıındığı bina yararlanma sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, yağmurlama sistemi sıfır bünyelarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az mümteni.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya neden vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında ilgi edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi bağırsakin hem bile merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi kucakin bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız Yangın Çıkış Kapısı bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Yangın ve ivedi kondisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söylem edilen bu cenah temelı modellerde olağan kapı koluna menent.
Comments on “Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım”